Opzoek naar een manier om uw rapportages op een snellere en eenvoudigere manier samen te kunnen stellen? >>

Wie zijn wij?

 

Excel Controller is een samenwerking van Micha van Dam en Wim Bouma.

Micha van Dam heeft een financiële herkomst, Wim Bouma komt uit de technische hoek. Gezamenlijk werken zij al meer dan zeven jaar aan de Excel Controller.

 

Micha en Wim hebben elkaar ontmoet in 2004 bij een opdracht van Shell  in Rijswijk. Tijdens de lunch en koffiebreaks ontstond het idee voor de Excel Controller. Basis was de frustratie bij het verzamelen en verwerken van financiële data, waarbij MS Excel de meest gebruikte werkomgeving was voor het maken van financiële rapporten. In de avonduren is, onder de productnaam Ocho, de eerste versie van de Excel Controller gemaakt.

De kracht van de Excel Controller zit in de ontwikkelde kenniscontainers, welke voor ieder boekhoudprogramma uniek is. Eind 2004 zag de eerste versie voor Snelstart het daglicht. In de loop van de jaren werden meerdere boekhoudprogramma’s geanalyseerd en bijbehorende kenniscontainers ontwikkeld. Het programma ging van een XLA variant naar een volwaardige COM Addin voor MS Excel.

De kenniscontainers maken het verschil tussen de standaard rapportage pakketten en de Excel Controller. Waar standaard pakketten steeds luxer worden, biedt de Excel Controller steeds meer inhoud. Meer en  meer pakketten worden geanalyseerd en bestaande kenniscontainers  worden uitgebreid. Hierdoor is de Excel Controller een echte ‘plug and play’ applicatie geworden. 

In 2008 werd besloten om fulltime aan het product te werken en deze op de markt te brengen. Sindsdien groeit iedere maand ons klantenbestand met inmiddels ook bekendere bedrijven en instanties, zoals onder andere Artis, Hypotheker, Simac en de ArboUnie.

Inmiddels is ons team uitgebreid met Guy Buurmans, Sales Manager. Daarnaast zijn diverse samenwerkingsverbanden aangegaan met InnoBalance (SAP Business One consultant) en meerdere freelance consultants.

Waarom hebben we voor Excel gekozen?

Het voordeel van Excel is dat deze software door miljoenen mensen jarenlang wereldwijd wordt gebruikt. Derhalve kan de gebruiker in een vertrouwde omgeving werken. Omdat we van Excel gebruik maken als basis is dit programma voor de meeste gebruikers dan ook veel toegankelijker dan vele andere programma’s. 

Missie Excel Controller

Onze missie is om u in staat te stellen zelf te rapporteren en te analyseren zodat u de touwtjes in handen heeft. Wij bieden u een inzichtelijke consolidatie op een zo efficiënt mogelijke manier. Daarnaast is het een Plug & Play applicatie, dit zorgt ervoor dat u na de zeer korte implementatie tijd al over onze standaard rapportages kunt beschikken. We hebben kenniscontainers ontwikkeld voor (Accountview, AFAS, BaaN, Davilex, DBS Financieel, Exact Financials, Exact Globe/ Compact, Fortuna,  Imuis, King, Navision SAP Business One, Snelstart, Unit 4 Multivers)

Inmiddels hebben we de Exel Controller Lite versie ontwikkeld waarmee u  direct aan de slag kan gaan. Enige basis kennis van Excel is vereist.